Tel: +254 20 3865313   or   +254 20 2723298   |   Talk to Us

Wangari Mathai Institute for Peace

The project entailed development of an office complex, together with a proposed state of the art laboratory for the The building derives its inspiration from the natural environment. The plan of these proposal borrows from the shape of a leaf.
The design also borrows from traditional Kikuyu architecture. The form of the tower is circular with wooden slut sunshades that mimic thatched roofs of the kikuyu hut.

The institute comprised of auditorium, Lecture Theatres, Administration/Office block, Laboratories, Public Library exhibition areas and Residential Facilities.

This was a competition Proposal.

The Numbers

  • 88

    Suspendisse ac magna facilisis diam varius vestibulum sed ac eros. Morbi eleifend turpis non risus sagittis nec feugiat arcu.

  • 88

    Suspendisse ac magna facilisis diam varius vestibulum sed ac eros. Morbi eleifend turpis non risus sagittis nec feugiat arcu.